Versenyszabályzat

Kedves Versenyzők!
Szeretettel köszöntünk Benneteket országos levelező versenyünkön. Mielőtt hozzáláttok a feladatlap kitöltéséhez, olvassátok el figyelmesen az alábbi versenyszabályzatot!

A fordulókról: ebben a tanévben 4 vagy 2 fordulós tantárgyi versenyekre, 3 fordulós olvasóversenyre, vagy egyfordulós csapatversenyekre lehet nevezni. A feladatlapokat megadott időpontokban, jelszó segítségével tölthetitek le honlapunkról, illetve minden kapcsolattartónak e-mailben is kiküldjük. A feladatlapokat ki kell nyomtatni, és a rendelkezésre álló idő alatt megoldani. Az összesített értékelésben akkor vehettek részt, ha minden forduló valamennyi feladatának megoldására kísérletet tesztek.

Beküldés: A kitöltött feladatlapot a beküldési határidő előtt néhány nappal juttassátok vissza tanárotoknak, vagy postázzátok szerkesztőségünkbe! A gyors visszaküldés érdekében mellékeljetek egy bélyeggel ellátott válaszborítékot (legjobb postakész boríték, mert ebben a mellékleteket is vissza tudjuk küldeni), így minden forduló után rövidesen visszakapjátok a kijavított feladatlapot.
Kitöltés: A feladatlap minden oldalát nyomtassátok ki, és mellékeljétek a megoldásnál, akkor is, ha semmit nem írtok rá. Ennek elmulasztása pontlevonást eredményez. A feladatlapokat A/4-es méretben nyomtassátok ki. A feladatlapot önállóan töltsétek ki! Mindig a saját szavaitokkal fogalmazzatok! Internetről szöveget ne másoljatok! Ezért pontlevonás jár! A mellékletekre mindig írjátok rá a neveteket! Ennek hiánya pontlevonást eredményez. A mellékleteket mindig a feladatlapban, az adott feladat után közvetlenül kérjük becsatolni. Mellékletet csak akkor küldünk vissza, amennyiben a felbélyegzett válaszboríték értékben és méretben megfelelő a visszaküldéshez. A csoportosan dolgozó diákok egy feladatlapot töltsenek ki közösen.

 

Szótárhasználat: A nyelvi versenyeink minden szintjéhez használhatnak szótárt a versenyzők, de csak és kizárólag nyomtatott szótárt.
Javítás: A feladatlapokat a beküldést követően elkezdjük javítani. Amint egy forduló minden feladatlapját kijavítottuk, a pontszámokat feltöltjük honlapunkra.
A szóbeli forduló (csak a 4 fordulós versenyzőknek)május végén – június elején kerül megrendezésre Gödöllőn. Minden tantárgy első három helyezettjének lehetősége lesz egy szóbeli fordulón is megmérettetni tudását. A szóbeli forduló nem kötelező, és az itt elért helyezés nem befolyásolja az írásbeli fordulók eredményét és ajándékait. Ez egy lehetőség arra, hogy a versenyzők további ajándékokat nyerjenek, és gyakorolják a szóbeli vizsgaszituációt.

Visszalépés a versenyből: miután a nevezőknek kiküldtük a jelszót amellyel elérhetik az első forduló feladatlapját, visszalépést nem fogadunk el – tehát a nevezési díjat ki kell fizetni.