Versenyszabályzat

Kedves Kapcsolattartók és Versenyzők!

Szeretettel köszöntünk Benneteket országos levelező versenyünkön. Olvassátok el figyelmesen az alábbi versenyszabályzatot!

Visszalépés a versenyből:

Visszalépést a verseny indulásáig fogadunk el. Miután a nevezőknek kiküldtük a feladatlapot, nem lehetséges a visszalépés – tehát a nevezési díjat ki kell fizetni.

A fordulókról:

Versenyeinkre a tanév során lehet nevezni 4 vagy 2 fordulóban, valamint indítunk egyfordulós projektversenyeket és 2 fordulós olvasóversenyeket is. A feladatlapokat megadott időpontokban,e-mailben küldjük a kapcsolattartó részére. A feladatlapokat ki kell nyomtatni, és a rendelkezésre álló idő alatt megoldani.

Beküldés:

A kitöltött feladatlapot e-mailben vagy postai úton juttassátok vissza szerkesztőségünkbe! Postai visszaküldés esetén a gyors visszaküldés érdekében mellékeljetek egy bélyeggel ellátott válaszborítékot (legjobb postakész boríték, mert ebben a mellékleteket is vissza tudjuk küldeni), így minden forduló után rövidesen visszakapjátok a kijavított feladatlapot.
Kitöltés: A feladatlap minden oldalát nyomtassátok ki, és mellékeljétek a megoldásnál, akkor is, ha semmit nem írtok rá. Ennek elmulasztása pontlevonást eredményez. A feladatlapokat A/4-es méretben nyomtassátok ki! A feladatlapot önállóan töltsétek ki! Más rajtatok kívül nem írhat a feladatlapra! Mindig a saját szavaitokkal fogalmazzatok! Internetről szöveget ne másoljatok! Mindezekért pontlevonás jár! A mellékletekre mindig írjátok rá a neveteket! Ennek hiánya is pontlevonást eredményez. A mellékleteket mindig a feladatlapban, az adott feladat után közvetlenül kérjük becsatolni. Mellékletet csak akkor küldünk vissza, amennyiben a felbélyegzett válaszboríték értékben és méretben megfelelő a visszaküldéshez. A Hebe Kft. fenntartja a jogot, hogy bármilyen a versenyfeladatlapokhoz csatolt mellékletet megtartson.

A csoportosan dolgozó diákok egy feladatlapot töltsenek ki közösen.

A nyelvi versenyeink minden szintjéhez használhatnak szótárt a versenyzők, de csak és kizárólag nyomtatott szótárt.

Javítás:

A feladatlapokat a beküldést követően elkezdjük javítani. Amint egy forduló minden feladatlapját kijavítottuk, a pontszámokat feltöltjük honlapunkra.