Az Év Tanítója díj 2021

Egy igazán jó tanító emléke egész életünkben elkísér. Útravalóját, amely tudásból, emberségből, lelkesedésből és sok más emberi kvalitásból tevődik össze, életünk során sokszor elővesszük és használjuk. A Hebe Kft. 7 évvel ezelőtt indította az Év Tanítója díjat, és évente megrendezi az Év Tanítója díjkiosztót. Ezen a rendezvényen nagyjából 50 tanítót láttunk vendégül.

Évente több száz tanítót jelöltek versenyzőink az Év Tanítója díjra. Sajnos a járványügyi helyzet miatt a tavaly tanévben nem kerülhetett sor ünnepélyes díjátadónkra. Ezért minden kollégának, akit jelöltek diákjai, oklevelet küldtünk és az idei tanév elején kedvezményes nevezési díjakat biztosítottunk.

A hagyományokhoz híven az idei tanévben is meghirdetjük az Év Tanítója pályázatunkat. Amennyiben a vírushelyzet engedi, a díjátadó rendezvényt 2021 májusában, Gödöllőn rendezzük meg. A diákokat erről a 3. forduló feladatlapjain tájékoztatjuk. Ettől a tanévtől a diákok és szüleik online adhatják le jelölésüket az alábbi gombra kattintva:

Célunk

Célunk az, hogy kifejezzük tiszteletünket és nagyra becsülésünket azon tanárok iránt, akik áldozatos munkával foglalkoznak a gyerekekkel tanulmányi versenyeinken. Emellett szakmai konzultáció keretein belül a 21. századi tehetséggondozásról és kompetenciákról gondolkodunk együtt a kollégákkal.

Ki kapja?

E megtisztelő címet és a vele járó ajándékcsomagot, emlékplakettet és oklevelet a diákok ajánlásai alapján ítéljük oda évfolyamonként egy tanítónak. Minden meghívott tanító oklevelet és ajándékot kap. Összesen ötven tanítót hívunk meg rendezvényünkre. Őket az négy korcsoportban versenyző diákok szüleinek ajánlásai alapján választjuk ki a beérkezett nevezések arányában.

A jelölés menete

Az Év Tanítója megtisztelő címre évfolyamonként nevezhetik versenyzőink és szüleik azokat a tanítókat, akik versenyeink valamelyikében kísérik őket. A beérkező jelölésekből a Hebe Kft. munkatársaiból álló 3 fős csapat választotta ki azokat a tanítókat, akiket meghívunk a rendezvényre. Ezen kívül meghívást kap néhány olyan tanító is, aki hosszú évek óta foglalkozik versenyeinkkel és nagy számban nevez versenyzőket. Ők a Hebe Kft. jelöltjei.