fbpx

Olvasóverseny 3. és 4. osztály

Sok szeretettel köszöntünk Olvasóversenyünk oldalán! Ha szeretsz izgalmas, elgondolkodtató, vicces történeteket olvasni, nevezz be versenyünkbe! 

Gyertek, vágjunk bele együtt ebbe a nagy könyves kalandba!

További részletek a versenyről: http://levelezoversenyek.hu/olvasasi-verseny-3-es-4-osztaly/

Szabó Magda olvasóverseny

Szabó Magda: Tündér Lala

„Kicsit elmentem hazulról, túl a kapun.
Át is változom, hogy bajom ne essék,
és ne aggódj miattam.
Sokszor csókol: Lala.”

A történet Tündérországban játszódik, és főszereplője Lala egy különleges tündérgyerek. Lalát nyughatatlan természettel áldotta meg a sors, mindig keresi a kalandokat, és ehhez hol anyja tündérszárnyait cseni el, hol kimerészkedik a falakon túlra, és titokban konvertort vesz be, hogy emberré változzék. A történetben megismerkedhetünk még Írisz királynővel, Lala édesanyjával, a hős Amalfi kapitánnyal és a gonosz Aterpaterral.

Korábbi olvasóversenyünk

Csoda és Kósza
Czigány Zoltán Csoda és Kósza című könyve 2007-ben az év gyermekkönyve díjat is elnyerte. A könyvben található történetek két ló és gazdáik egészen hihetetlen kalandjairól szólnak sokszor elvetemült humorral, amin egyaránt könnyesre neveti magát gyerek és felnőtt. A két ló közül Kósza hebehurgya, kalandvágyó, és többnyire bajba kerül, Csoda pedig művelt, és kihúzza a csávából a végén a barátját. Szívet melengető, szórakoztató olvasmány, amely megjelenése után azonnal a gyerekek kedvenc olvasmánya lett.