fbpx

1. és 2. osztály

Berg Judit: Lengemesék – Ősz a nádtengeren

„Néhány példa a  Lengemesék üdvözlendő értékrendjéből: a környezetvédelemről, a konfliktuskezelésről és az egymásra való odafigyelésről egyaránt tanulhatnak a kicsik anélkül, hogy az szájbarágós lenne.”

www.filmtekercs.hu

Ősszel a Nádtenger élete megváltozik. Vándormadarak ezrei éjszakáznak a csendesen hajladozó nádszálakon, mások hosszú téli álomra készülődnek. Lengevár lakóira, a zöldbőrű lengékre is sok feladat vár: be kell gyűjteniük a termést, hogy legyen mit enniük a télen, és elő kell készíteniük a nagy fűzfa odvát, hogy menedéket adjon a fagyok idején.

Berg Judit nagy sikerű Lengemesék-sorozatának legújabb kötetében sosem látott, új ellenség fenyegeti a Locsogó-tó nyugalmát. A jószívű és elszánt Füttyös Vilkó idegen vizekre merészkedik, majd minden eddiginél nagyobb veszedelembe csöppen. Timkó Bíbor varázslatos rajzai hűen mutatják be a nádas élővilágát, miközben az olvasót észrevétlenül repítik a békaderbi helyszínére, a füstifecskék szárnyai közé vagy éppen az ellenséggel vívott nagy csata közepébe.

Nevezés az őszi olvasóversenyre